Sidan innehåller annonslänkar
MUUBS

Storm Lykta 16x32x16 cm Svart

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Storm Lykta 16x32x16 cm Svart på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Storm Lykta 16x32x16 cm Svart inom kategorin Ljuslyktor Ljusfat.

Kategori: Ljuslyktor Ljusfat
Artikelnummer: 10145565
Visa fler

Från kunskapsbanken

Stormkök

Ett stormkök är en portabel kokutrustning för mat och dryck med en brinnande låga som inte slocknar vid hård vind. Stormkök används vid friluftsliv och tillverkas i lätta material för ökad bärbarhet, oftast i aluminium, duossal eller titan. Stormköken består traditionellt av flera delar som kan sättas upp för matlagning eller packas ihop för transport, vanligen en underplattform, en överplattform, och en brännare för att värma maten, samt ytterligare utrustning och kokkärl beroende på modell. Underplattformen håller brännaren över marken, medan överplattformen håller kokkärl över brännaren. Det finns flera olika typer av brännare. Några vanliga typer av bränslen är: teknisk sprit, gasol och, med en så kallad multifuelbrännare, petroleumbaserade vätskor såsom bensin, fotogen eller diesel.Vanligt förekommande stormkök i Sverige och Finland kommer bland annat från företagen Trangia, Primus och MSR. Stormköket blev årets julklapp i Sverige 2020.

Lyktan

Lyktan kan syfta på: Lyktan, Strängnäs – den gamla biskopsgården i Strängnäs, som är ett byggnadsminne Lyktan (Gröna Lund) – en åkattraktion på Gröna Lund i Stockholm