Adhoc - Champ Champagnestop 8x2 cm

-25%

Beställ Adhoc - Champ Champagnestop 8x2 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Adhoc - Champ Champagnestop 8x2 cm inom kategorin Bartillbehör övrigt.

Se gärna också

Alessi - Alessi Cocktailset 3 delar Rostfri

Cocktailset från Alessi - tre viktiga delar du behöver för att blanda en riktigt god cocktail. Setet består av ett cocktailmått, en cocktailsil och en drinkpinne. I snygg design och rostfritt stål.

Cocktailmått - Med detta kan du utan problem dosera sprit, juice eller annan dryck som du vill ska ingå i dina drinkar, design Carlo Mazzeri och Anselmo Vitale. Ena delen rymmer 4 cl, den andra 2 cl, bara vänd på måttet efter önskvärd mängd.

Cocktailsilen hjälper till att hälla upp drinken utan att is, fruktbitar och annat åker med ned i glaset. Med sina fyra ”ben” som hjälp att hålla den på plats, häller du upp perfekta cocktails varje gång.

Och när drinken är färdigblandad är det bara att röra om med den stilfulla dekorativa drinkpinnen, design Ettore Sottsass.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Champagneglas

Champagneglas är servisglas (ett dryckeskärl) som används för att dricka champagne och andra mousserande viner. I likhet med andra vinglas består champagneglaset i allmänhet av tre delar: kupa, stjälk och fot. Stjälken finns för att göra det möjligt att hålla i glaset utan att vidröra kupan, vilket skulle leda till att vinet värms upp av kroppstemperaturen. Således anses det korrekta sättet att hantera ett champagneglas vara att hålla i stjälken eller foten, aldrig i kupan. Stjälken på champagneglas är av estetiska skäl ofta längre än på andra vinglas. Champagneglas förekommer i tre huvudsakliga utföranden, där två är relativt lika varandra: Coupeglas med bred, låg kupa. Denna glasform underlättar inte för champagnedrickaren att känna dryckens aromer, och anses idag mer lämplig för bål eller drinkar. Förr i tiden var det vanligare att servera champagne från denna typ av glas. Det finns en spridd myt att Coupeglas formats efter brösten på Marie Antoinette eller till och med den sköna Helena. Som en blinkning till den myten lät restaurangen 34 Restaurant designern Jane McAdam Freud formge ett coupeglas efter supermodellen Kate Moss vänstra bröst. Vid festliga tillfällen staplas ibland coupeglas i en pyramid (”fontän”), varpå champagne hälls i det översta glaset och får rinna ned i de lägre. Flûteglas, även champagneflöjt, har smal kupa med i huvudsak raka sidor. Den lanserades på 1950-talet och kan vara den vanligaste typen av champagneglas och ser i de flestas ögon mest effektfyllt ut. Hos tyskspråkiga glastillverkare kallas denna typ av glas ofta för Sektglas eftersom de ofta anses mer lämpliga till unga och enklare mousserande viner. Champagneprovarglas med lägre och mer rundad kupa än övriga flûteglas. De är i form ofta en korsning mellan ett högt flûteglas och ett tulpanformat vinprovarglas. Champagneprovarglas är i första hand utformade för att dricka och prova mogna champagnerp, där mängden bubblor ofta är mindre, och där mognadsaromer kommit till, som kan vara svårare att uppfatta från ett högt flûteglas.