Produkter från Stubbfräsar

2 Produkter
Artiklar från Stubbfräsar finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Stubbfräsar. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Sortera

Stubbfräsar

Hitta produkter inom kategorin Stubbfräsar till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Stubbfräsar.

Stubbfräs är en maskin med vars hjälp man kan ta bort stubbar. När ett träd fälls förblir stubben och rotsystemet kvar. Innan stubbfräsen uppfanns brukade arbetare gräva ut stubben och dess rotsystem för hand. Detta var mycket svårt arbete och en tidskrävande process. De frästa resterna av stubben kan användas som biobränsle. Maskinen har en roterande stålskiva med skarpslipade tänder, ett skärhuvud. När skivan roterar och trycks mot stubben fräser skivan ner träet i småbitar. Skivan kan kontrolleras av hydrauliska kolvar som pressar skivan mot stubben. En annan gammal metod för att avlägsna stubbar var att bränna stubben, detta genom att injicera den med fotogen. Men denna metod var inte särskilt miljövänlig eller effektiv, då elden sällan blev varm nog på grund av brist på syre i stubben. Denna metod medförde även en stora risker för skogsbränder. Ett modernt alternativ för att avlägsna stubbar på är att använda kvävebaserade gödningsmedel för att sönderdela stubben. Denna metod fungerar bra och är miljövänlig, men tar ganska lång tid, vilket gör att den inte är lämplig för industrier.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Tänder till stubbfräs - Komplett set