Sidan innehåller annonslänkar
Staub

Staub - Fondueset 2,35 L gjutjärn Svart

2299 kr
Kontrollera pris

Läs mer och köp

Emaljerad fonduegryta i gjutjärn med värmeställning från franska varumärket Staub. Fungerar lika bra till buljongfondue som choklad- och ostfondue. Fonduen har en blank emaljerad insida för lättare rengöring. Förvara grytan upp och ner mot ställningen så tar den inte så mycket plats i skåpet. Kan även användas direkt på spisen som gryta. Innehåller 1st fonduegryta 6st gafflar 1st brännare 1st brännpasta


Beställ Staub - Fondueset 2,35 L gjutjärn Svart på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Staub - Fondueset 2,35 L gjutjärn Svart inom kategorin Fondue.

Kategori: Fondue
Artikelnummer: 100453

Från kunskapsbanken

Adelberg

Adelberg är en kommun och ort i Landkreis Göppingen i regionen Stuttgart i Regierungsbezirk Stuttgart i förbundslandet Baden-Württemberg i Tyskland.Kommunen ingår i kommunalförbundet Östlicher Schurwald tillsammans med kommunerna Birenbach, Börtlingen och Rechberghausen.

Fondue

Fondue är en schweizisk nationalrätt som består av vitt vin och smält ost, i vilken brödbitar doppas. Namnet härstammar från det franska verbet fondre vilket betyder smälta. Folksägnen säger att schweiziska herdar hittade på den. Man samlades kring en gryta, caquelon och där doppade var och en sina brödbitar. Ost, vin och bröd var ju förhållandevis billiga ingredienser, och därtill räckte det med en kastrull och en eldslåga för att smälta osten med vinet och doppa brödet. Enligt traditionen får man ett straff om man tappar brödbiten i pannan/grytan. En kvinna som tappar en brödbit ska kyssa mannen till vänster om henne, medan en man förväntas köpa en flaska vin till sällskapet.