Produkter från Värmeljus

9 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Värmeljus? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Värmeljus. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Värmeljus så har du kommit rätt.
Filtrera varumärke
Sortera

Värmeljus

Hitta produkter inom kategorin Värmeljus till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Värmeljus.

Värmeljus är en typ av levande ljus som kan användas som värmekälla för varmhållning eller som prydnad.Värmeljus används ofta för att skapa mysstämning.Till sin funktion är ljuset en oljelampa av enklaste modell, avvikande är att veken är centrerad i mitten och står med eget stöd samt att en ljusmassa används som är stelnad vid normal rumstemperatur. Ljusmassan består av paraffin eller stearin som övergår till flytande form av värmen från lågan. Ljuskoppen är ofta av aluminium och vekestödet av järn, men det förekommer även att ljuskoppen är av plast. Av miljöskäl finns det även värmeljus som säljs utan kopp och med glaskopp för återanvändning. Brinntiden för värmeljus varierar allt mellan fyra och sju timmar beroende på kvalitet och storlek. Brinntiden påverkas av temperaturen i ljusets direkta omgivning eftersom temperaturen hos den smälta ljusmassan och dess kvalitet påverkar hur mycket paraffin som avdunstar direkt från vätskeytan utan att förbrännas i lågan. På värmeljus kan det finnas några små bulor på undersidan av koppen, som åstadkommer en luftspalt under densamma. Detta minskar risken att underlaget värmeskadas. I somliga tillverkningar saknas sådana bulor. Vid återvinning av värmeljuskopp i aluminium och vekeshållare i järn ska dessa avskiljas från varandra. Båda lämnas till återvinning för metallskrot på återvinningscentralen, men återvinns sedan separat eftersom aluminium och järn har olika smälttemperaturer.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Stearin värmeljus vit