Produkter från Utelek

1 Produkter
I kategorin Utelek finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Utelek så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Sortera

Utelek

Hitta produkter inom kategorin Utelek till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Utelek.

Utelek är lek utomhus. I förskolan kallas den tid på dagen i som tillbringas ute på förskoleområdets gård för just utelek. Utelek kan även förläggas till exempelvis i skogen eller på en allmän lekplats. Barnen leker fritt under uppsikt från personalen. Vanliga aktiviteter för barnen under uteleken är att cykla, leka i leksandlåda eller använda gungor, rutschkana eller klätterställning. Oftast är det två utelekar om dagen, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Hur lång uteleken brukar vara varierar mellan olika förskolor, väderförhållanden och årstider. Vissa utelekperioder varar en timme, andra timmar. En solig sommardag kan hela förskoledagen vara förlagd utomhus, och måltiderna ätas utomhus. Den enda inomhusaktiviteten dessa dagar blir sovvilan, som oftast bara de mindre barnen har. I den svenska läroplanen för förskolan (SKOLFS 1998:16) står att verksamheten ska ge utrymme för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande såväl inomhus som utomhus och att utomhusvistelsen bör ge möjlighet till lek och andra aktiviteter både i planerad miljö och i naturmiljö.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Färgglad lekstuga