Sidan innehåller annonslänkar
Pillivuyt

Garonne Mini Stekpanna Gjutjärn 16 cm

Kontrollera pris

Köp nu

Beställ Garonne Mini Stekpanna Gjutjärn 16 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Garonne Mini Stekpanna Gjutjärn 16 cm inom kategorin Ugnsformar.

Läs mer...
Kategori: Ugnsformar
Artikelnummer: 10206337
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Ljuslyktor

Ljuslyktor från Kosta Boda

Se alla produkter
Luftrenare

Luftrenare från Eeese

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Silver

Silver (Ag, från latinets argentum, som också betyder "pengar") är ett metalliskt grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller, och gruppen myntmetaller. Metallen används ofta till smycken. Det används också som elektrisk ledare där mycket höga krav på låg resistans krävs, exempelvis till inneslutning av supraledande material i de största elektromagneterna. Tanken är att om kylningen av supraledaren fallerar så att supraledningen upphör, så ska de mycket stora strömmar det är frågan om kunna gå genom silvret istället utan att ge så höga temperaturer att ledarna smälter. Detta eftersom silver har den lägsta resistansen av alla icke-supraledande ämnen vid tänkbara temperaturer. Silver har också en mycket hög värmeledningsförmåga. Silver är godkänt som färgämne i livsmedel, med E-nummer E 174. Silver är idag (24 juni 2014) värt cirka 4,56 kr/g, eller 21,12 $/oz. En oz (troy ounce), som ädelmetaller ofta mäts i, är 31,103 476 8 g.

Luftrenare

Luftrenare är utrustning som används för att rena luften från farliga partiklar. Enligt den amerikanska tidskriften Consumer Reports (publicerat 2015) renar luftrenaren luften på specifika ämnen, men den tar inte bort alla farliga ämnen. I testet visade det sig vara skillnad på olika modeller, där en del till och med släppte ut farliga ämnen. För att luftrenaren ska fungera tillfredsställande är det också viktigt att ofta byta ut filtret i den, vilket brukar ske 2–4 gånger per år.