Sidan innehåller annonslänkar
Leonardo

Gb Duo Tekanna 1l Klar/Svart

Kontrollera pris

Köp nu

Beställ Gb Duo Tekanna 1l Klar/Svart på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Gb Duo Tekanna 1l Klar/Svart inom kategorin Tekannor.

Läs mer...
Kategori: Tekannor
Artikelnummer: 10268263
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Kaffebryggare

Kaffebryggare från Smeg

Se alla produkter
Julbelysning

Julbelysning från PR Home

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Julbelysning

Julbelysning är de ljus som i dekorationssyfte sätts upp i juletider. Seden går tillbaka till 1700-talets Centraleuropa, då man på många håll, till en början i framför allt överklasshem, pyntade julgranen med stearinljus. Elektrisk julbelysning slog igenom under tidigt 1900-tal, och vid 1900-talets mitt började det bli allt vanligare att man satte upp elektriska ljusslingor längsmed städernas gator. Elektrisk julgransbelysning lanserades under 1880- och 1890-talen, men var till en början dyrt och först under 1920- och 1930-talen började människor i allmänhet ha råd med det.

Pressobryggare

I en pressbryggare (även kallad kaffepress) tillreds kaffe genom att antingen ett speciellt grovmalet kaffe ofta marknadsfört under namn som bistro- eller pressokaffe, eller ett vanligt bryggkaffe placeras i botten på kannan varefter hett vatten (92-96 °C) tillsätts. Kaffet rörs om innan locket placeras på kannan med filtret vilande ovanpå kaffeblandningen. Detta får dra i tre till fem minuter sedan pressas filtret långsamt ned genom kaffet så att sumpen samlas i botten av kannan under filtret. Kaffet är nu färdigt att serveras direkt ur kannan. Eftersom filtret i en pressobryggare inte är lika finmaskigt som ett vanligt kaffefilter behåller kaffet mer av sin smak och av sina eteriska oljor.