Sidan innehåller annonslänkar

Acasia small skärbräda natur


Beställ Acasia small skärbräda natur på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Acasia small skärbräda natur inom kategorin Skärbrädor.

Produktinformation

Dekorativ skärbräda i akaciaträ. Skärbrädan bör sköljas i kallt vatten innan den tvättas i varmt rinnande vatten.

Låt aldrig skärbrädan ligga i vatten då träet kan slå sig och sprickor kan uppstå. Torka den direkt efter tvätt med en handduk eller ställ den upp så den torkar på båda sidor.

Smörj den rengjorda skärbrädan med neutral matolja eller annan olja som är godkänd för matkontakt. Detta mättar skärbrädan vilket gör att håller sig fin år efter år samt hindrar att fukt tränger in i träet. .

Se gärna också

Zassenhaus - Trancherbräda 42x27 cm

En lite större trancherbräda från Zassenhaus – det bästa om kniven själv får välja. För de bra köksknivarna är det viktigt med ett bra underlag, om skärbrädan är hårdare än kniven kommer den att ta skada. Den här har en försänkt fåra för avrinning och är tillverkad i Akacia. Den är snygg och hållbar, och fin att matcha med små serveringsbrickor i samma material.

Skötselråd

Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket. Lämpliga träslag för skärbrädor är generellt de som är hårda, har täta fibrer och små porer. Här får du tips på hur du ska ta hand om din skärbräda så den håller i många, många år.

Innan första användning
- Stryk ut ett lager paraffinolja med en bit hushållspapper.
- Torka av efter 15min.

Efter varje användning
- Vid rengöring använd en droppe diskmedel och sparsamt med vatten.
- En ättiksblandning på 5% kan användas för lättare rengöring.
- Skrubba med grovsalt för att få bort envisa fläckar.
- Förvara skärbrädan torrt.

Underhåll
- Vid behov - olja in skärbrädan rikligt med paraffinolja och låt stå under natten, torka sedan av eventuell överflödig olja.
-Olja in eventuella torra fläckar med lite paraffinolja så snart som de upptäcks.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Chef

En chef är en person som leder en grupp eller en verksamhet. Chefskapet kan innefatta beslutsfattande, förmedling och inhämtning av information, styrning, uppföljning, lönesättning och budgetarbete. Chefen företräder arbetsgivaren i det dagliga arbetet och gentemot arbetstagarna. Men chefen är själv arbetstagare gentemot sin högre chef. Chefen ska se till att det löpande arbetet sköts. I detta ligger även arbetsmiljöarbetet och det är arbetsgivaren som har ansvar för arbetsmiljön. Chefens viktigaste uppgift är att leda och fördela arbetet så att medarbetarna kan utföra de uppgifter som krävs för att verksamheten ska kunna nå sina mål. Chef och arbetsgivare behöver kunskap för att kunna genomföra sitt uppdrag, bland annat om ansvar i arbetsmiljöarbetet och samverkan i arbetsmiljöfrågor.