Sidan innehåller annonslänkar
GastroMax

GastroMax - GastroMax Skalare BIO 18 cm

Kontrollera pris

Köp nu

GastroMax Skalare BIO. Potatisskalare med ett följsamt och skarpt blad i rostfritt stål som fungerar väl för både hårda och mjuka skal. Det väl utformade handtaget ger dig ett riktigt bra och behagligt grepp, så att du kan skala en större mängd potatis, rotfrukter eller grönsaker utan att det skaver i handen.

Handtaget är tillverkat av sockerrör och träfibrer från nordisk gran. Denna biobaserade plast ger upp till 60% mindre koldioxidutsläpp jämfört med motsvarande produkt av traditionell plast.

Matcha med andra köksverktyg från samma serie.

- Tål maskindisk
- Tillverkad i Sverige
- Köksserien BIO tilldelades German Design Award 2020


Beställ GastroMax - GastroMax Skalare BIO 18 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten GastroMax - GastroMax Skalare BIO 18 cm inom kategorin Skalare.

Läs mer...
Kategori: Skalare
Artikelnummer: 133700
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Dammsugare

Dammsugare från Sauber

Se alla produkter
Ljusstakar

Ljusstakar från Pols Potten

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Arabia

Arabia är ett finskt varumärke för porslin som idag ägs av Fiskars. Arabia grundades 1873 som en filial till svenska Rörstrand för export av porslin till Ryssland och 1874 kom produktionen i gång. Arabia ombildades 1884 till ett finsk aktiebolag men med Rörstrand som fortsatt huvudägare. Första chefen blev den från Rörstrand överflyttade verkmästaren J. H. Herlenius och bokhållaren Herman Schelin. Från Rörstand kom också Arabias första tekniska chef Gustaf Herlitz som 1892 blev disponent och 1916 efterträddes av sin son Carl-Gustaf Herlitz (1882–1961). Verkmästaren Claes LIndström var även han överflyttad från Rörstrand. Produkterna var modeller som hämtats från Rörstrands standardsortiment. Flera av vasmodellerna hade formgetts av Alf Wallander och Hugo Hörlin. Den förste konstnärlige medarbetaren blev 1896 Thure Öberg. Han svarade för Arabias framgångar vid Världsutställningen i Paris 1900 och tog senare över ledningen för konstgodsproduktionen, en position han innehade fram till 1932. I början av 1900-talet skapade Öberg i i samarbete med den finländske arkitekten Jacob Ahrenberg Fennia-serien som kom att bli mycket berömd. Under denna tid var även finländska formgivare som Helena Wilenius samt Usko och Hjalmar Nyström tillfälligt medarbetare vid Arabia.Företaget övergick i finländsk ägo 1916. Åren 1927–32 ägde Arabia Lidköpings porslinsfabrik och det tidigare moderföretaget Rörstrand. På 1930-talet var Arabia Europas största porslinsfabrik med över 1 500 anställda. Tillverkningen bedrevs tidigare i Arabiastranden i Helsingfors, men i mars 2016 stängdes fabriken och produktionen flyttades utomlands.Arabia är idag bland annat kända för sina Muminmuggar med motiv föreställande Tove Janssons muminkaraktärer. Muggarna lanserades 1990 och har blivit populära samlarobjekt.