Sidan innehåller annonslänkar
Rösle

Rösle - Sil grovmaskig Stål 20 cm

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

En sil är oumbärlig i köket och något du har nytta av varje dag. Denna snygga sil från Rösle har grovmaskigt nät och en praktisk upphängningsögla i ena änden. Passande till att skölja sallader och grönsaker, eller hälla av pastavattnet. Rejält handtag för ett bra grepp. Tack vare designen på silen undviker du att den glider ner i vasken eller kastrullen då du häller något i den.


Beställ Rösle - Sil grovmaskig Stål 20 cm på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Rösle - Sil grovmaskig Stål 20 cm inom kategorin Silar.

Kategori: Silar
Artikelnummer: 123318

Från kunskapsbanken

Silver

Silver (Ag, från latinets argentum, som också betyder "pengar") är ett metalliskt grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller, och gruppen myntmetaller. Metallen används ofta till smycken. Det används också som elektrisk ledare där mycket höga krav på låg resistans krävs, exempelvis till inneslutning av supraledande material i de största elektromagneterna. Tanken är att om kylningen av supraledaren fallerar så att supraledningen upphör, så ska de mycket stora strömmar det är frågan om kunna gå genom silvret istället utan att ge så höga temperaturer att ledarna smälter. Detta eftersom silver har den lägsta resistansen av alla icke-supraledande ämnen vid tänkbara temperaturer. Silver har också en mycket hög värmeledningsförmåga. Silver är godkänt som färgämne i livsmedel, med E-nummer E 174. Silver är idag (24 juni 2014) värt cirka 4,56 kr/g, eller 21,12 $/oz. En oz (troy ounce), som ädelmetaller ofta mäts i, är 31,103 476 8 g.

Diskställ

Ett diskställ är en torkställning som används för att låta nydiskad disk torka, exempelvis porslin och glas. Ett diskställ kan konstrueras i trä, plast eller (plastöverdragen) ståltråd. En vanlig finländsk standard är diskställ som är placerat inuti ett skåp utan bottenplatta.