Sidan innehåller annonslänkar
Gefle

Gefle - "Agneta" Tallrikar 16 st

Kontrollera pris

Köp nu

16 st tallrikar, 5 st flata tallrikar och 11 st djupa tallrikar ur serien "Agneta" från Gefle.

Bruksslitage

Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.


Beställ Gefle - "Agneta" Tallrikar 16 st på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Gefle - "Agneta" Tallrikar 16 st inom kategorin Serviser set.

Läs mer...
Kategori: Serviser set
Artikelnummer: 138724
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Kökshanddukar

Kökshanddukar från Spode

Se alla produkter
Durkslag

Durkslag från Rosti Mepal

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Durkslag

Ett durkslag (sköljare) är en grövre sil. I botten och på sidorna finns hål som släpper igenom vätskan. Ordet durkslag kommer från tyskans durchschlagen, som betyder slå igenom. Durkslaget är ett köksredskap som bland annat används för sköljning av sallad och för att separera kokvatten från pasta. Det tillverkas vanligen i lättmetall eller plast och kan ofta stå balanserad på sin botten. Det finns även kastruller med integrerade durkslag. Durkslag har tillverkats av flera olika material genom åren, till exempel keramik, koppar, mässing, plast eller bleck.Fram till 1900-talet var det vanligt att durkslag tillverkades av plåt, som genomborrades och förzinkades. Dessa hål var vanligen i form av exempelvis blommönster. I Asien förekommer regelmässigt durkslag som är bredare än de vanliga europeiska, och som är gjorda av bambu, likt zaru. I Sverige har durkslag använts i högreståndsmiljöer sedan mitten av 1500-talet medan de ännu var ovanliga bland allmogen på 1700-talet.I svenska språket är ordet "durkslag" belagt sedan 1613.