Oliver Karlöf hjälper dig hitta matsvampar med unika smaker och egenskaper som annars ofta blir kvarlämnade i skogen. Det handlar om vanliga men förbisedda arter som sandsopp och blodriska, svårfunna arter som den eftertraktade goliatmusseronen och doldisar som stjärnhovstryffel.
I takt med att du lär dig nya arter får du större och mer omväxlande skördar, något som gör svampplockningen mycket mer spännande. Totalt presenteras 33 olika matsvampar, vackert illustrerade av Saga Mariah Sandberg.
Till varje svamp finns dessutom flera foton som förtydligar växtplats och utseende. Du lär dig hur du tar vara på och förvarar svampen och i boken finns också ett 30-tal vegetariska recept där svamparnas unika egenskaper kommer fram.
Vi är alla byggda av potatis. Det är utgångspunkten för den här boken – Stefan Ekengrens kärleksförklaring till potatis, råvaran som har legat honom närmast hjärtat hela kocklivet. I Potatis finns cirka 90 recept, indelade i kapitel beroende på om det handlar om kokt, ugnsgratinerad, stekt eller friterad potatis.
Läs om hur du kokar potatis med perfekt konsistens, gör vassaste hasselbackspotatisen och fixar de mest krispiga pommes fritesen. Recept finns på klassiker som raggmunk, Jansson och pommes Anna men också rätter som papas arrugadas, tartiflette och potatisfocaccia.
Det här är det nya standardverket för dig som vill laga pizza i hemmaugn. Du får veta hur du gör perfekt fluffig grandma pie i ugnspanna med krispig nästan friterad botten, hur riktig pizza in teglia och pizza bianca görs bäst hemma och vad en crispy New York-pizza egentligen är. Och dessutom – allt du måste tänka på för att få en så mjuk och fluffig pizza som möjligt när du inte har en ugn på 500 grader.
Oskar Montano är pizzabagare och uppvuxen i Stockholm. Med starka band till Rom och Neapel är han uppfödd på italiensk mat. För boken Pizza wizard har han under de senaste åren anpassat restaurangernas degrecept så att de funkar i hemmaugn.
Kokbok av Ville Ilola och Besmir Balaj om jakten på den fulländade Napoletanska pizzan - tillverkad hemma.
Oavsett om du tillagar den i din vanliga ugn, på en ombyggd grill eller i en vedugn så har du här kokboken för dig. Pizza Napoletana innehåller 18 recept på riktigt bra napolitansk pizza, genomgång av hur du ska få till en optimal deg, fakta om vad som faktiskt händer med degen och hur värmen påverkar pizzan för att bara nämna något.
”Ville Ilola och Besmir Balaj har ägnat de senaste nio åren åt napolitansk pizza. Våren 2014 öppnade de pizzerian Lilla Napoli på en övergiven parkeringsplats i Falkenberg. Fram till dess hade Ville jobbat med att installera solskydd och Besmir lagt plattor. Varje dag efter arbetet träffades de och bakade pizza, experimenterade med deg, gjorde egen mozzarella och reste på regelbundna researchresor till Neapel. Genom konstruktivt trätande kommer de hela tiden fram till nya bättre lösningar”.
Här finns produkter i kategorin Böcker. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Böcker. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Böcker.
Här listas även andra varumärken inom kategorin Böcker.