Sidan innehåller annonslänkar
MUUBS

Stol Opal Oak PP Vit

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Jämför produkt Stol Opal Oak PP Vit online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Stol Opal Oak PP Vit i kategorin Matbordsstolar här hos oss.

Kategori: Matbordsstolar
Artikelnummer: 10190803
Visa fler

Från kunskapsbanken

Konservöppnare

Konservöppnare, ibland även burköppnare, är ett köksredskap för att öppna konservburkar med. Modellerna varierar från små i fickstorlek till större väggmonterade, från manuella till elektriska öppnare. Gemensamt för de flesta konservöppnare är att de innehåller någon form av skärblad som tränger igenom och sprättar eller skär upp locket på konservburken. De manuella varianterna fordrar viss handkraft tillsammans med en kontinuerlig handrörelse. Nu för tiden förekommer även konservburkar med en inbyggd öppnare. Dessa innehåller inte några skärblad, utan bänder upp locket. Företaget Nilsjohan utvecklade ett mekaniskt redskap där burken anbringas mellan en skärkniv och ett stöd och där kniven sänks genom plåten med en hävstång som används för att överföra en roterande rörelse till skärkniven. Ordet "konservöppnare" är belagt i svenska språket sedan 1923.

Vitrinskåp

Ett vitrinskåp (IPA: /vitriːn/), eller vitrin, är en förvaringsmöbel med glasdörrar. I vitrinskåp förvaras ofta glas, porslin, konstföremål, minnessaker och andra saker som man vill visa upp samtidigt som glaset skyddar föremålen från damm och smuts. Ordet vitrin är belagt i svenska språket sedan 1875 och kommer från det franska ordet vitrine, som i sin tur härstammar från det latinska ordet vitrum, som betyder glas.