Spring Copenhagen

Spring Copenhagen - The Salt Penguin Saltkvarn

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Klassisk saltkvarn i dansk design med som producerades första gången 2006. The Salt Penguin är en saltkvarn tillverkad i valnöt och lönn och har ett keramiskt malverk. Kvarnen är formgiven av JI Christoffersen för Spring Copenhagen. Använd saltkvarnen i köket, på matbordet eller som en dekorativ träskulptur på en hylla i vardagsrummet.


Jämför produkt Spring Copenhagen - The Salt Penguin Saltkvarn online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Spring Copenhagen - The Salt Penguin Saltkvarn i kategorin Kryddkvarnar här hos oss.

Kategori: Kryddkvarnar
Artikelnummer: 308353

Från kunskapsbanken

Copenhagen

Copenhagen kan syfta på: Copenhagen (häst) – en berömd häst som reds i Napoleonkrigen och pyreneiska fälttåget av hertigen av Wellington Copenhagen Records – ett danskt skivbolag

Salt

Salt i betydelsen salt i födan är huvudsakligen en av olika jonbundna kemiska föreningar. Vanligt koksalt, eller natriumklorid har den kemiska formeln NaCl. Smaken salt är en av grundsmakerna, vilket gör salt till en av de äldsta och mest allmänt förekommande kryddorna. Saltning är även en viktig konserveringsmetod. Olika koksaltlösningar, så kallad isoton koksaltlösning (fysiologisk saltlösning), förekommer också som spolvätskor och som injektions- och infusionsvätska. Salt för mänsklig konsumtion produceras på olika sätt. Raffinerat bordssalt, grovsalt, oraffinerat havssalt och joderat salt är exempel på detta. Det är ett kristalliserat, vitt, ljusrosa eller ljusgrått, fast ämne. Konsumtionssalt fås från havsvatten eller stenavlagringar. Ätbara bergsalter som bryts i saltgruvor kan vara ljust gråa till färgen på grund av mineralinnehållet. Vissa salt-varumärken för mat innehåller klumpförebyggande medel i små mängder. Salt kan även finnas i öknar som till exempel Death Valley, vilken är en av världens mest kända salt-öknar.