Höganäs Keramik

Höganäs Keramik - SÅLD Krus 1/4 liter Grön Glasyr

250 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Krus i grön glasyr 1/4 liter från Höganäs. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.


Beställ Höganäs Keramik - SÅLD Krus 1/4 liter Grön Glasyr på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Höganäs Keramik - SÅLD Krus 1/4 liter Grön Glasyr inom kategorin Krus matlagning.

Kategori: Krus matlagning
Artikelnummer: 129528
Visa fler

Från kunskapsbanken

Krus

Krus, en behållare, oftast av glas eller keramik. Ett krus kan se ut som en stor flaska, ofta med handtag och kork eller som en tillbringare med pip. En känd typ av krus är Höganäskrus. En antik variant är amforan. Kruset har sitt ursprung i skänkkannan. Från 1300-talet framställdes i Rhendalen enkla stengodskrus med tydliga ränder efter drejningen där foten formades genom tumtryck. Troligen har fotdekorationen, "utkrusningen" gett kärlen deras namn. Begreppet har senare använts om serverings- och dryckeskärl. Efterhand har det Sverige har det med tiden främst kommit att syfta på enklare förvaringskärl i ler- eller stengods, men i Sydsverige har fajansstop med tennlock oftast fortsatt att kallas krus.