Eva Solo

Eva Solo - Eva Solo Eva Trio Legio Nova Kanna 15 cl

199 kr 146 kr-27%
Kontrollera pris

Läs mer och köp

Mjölkkannan Legio Nova från Eva Trio har en modern och stilren design och precis som resten av serien har den en elegant räfflad design. Eva Trio är sponsorer av det danska kocklandslaget och Legio Novos design är starkt inspirerad av deras matkonst och den omsorg de lägger i hantverket. Därför passar porslinet utmärkt när du vill skapa en dukning med en lyxig restaurangkänsla, dessutom är porslinet väldigt slitstarkt och tål vardagens alla utmaningar. Det danska kocklandslaget rekommenderar därför Eva Trios porslinsserie Legion Nova till alla som behöver ett hållbart och snyggt designat porslin.


Jämför produkt Eva Solo - Eva Solo Eva Trio Legio Nova Kanna 15 cl online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Eva Solo - Eva Solo Eva Trio Legio Nova Kanna 15 cl i kategorin Kannor serviser här hos oss.

Kategori: Kannor serviser
Artikelnummer: 130444
Visa fler

Från kunskapsbanken

Nova

En nova eller klassisk nova kallas en stjärna, vanligtvis en vit dvärg i nära kontakt med en röd jätte, som under en period ökar sin ljusstyrka kraftigt.Orsakerna till det dramatiska förloppet hos en nova varierar beroende på omständigheterna hos de två ingående stjärnorna. Alla observerade novor involverar en vit dvärg i en tät dubbelstjärna. De viktigaste underklasserna av novor är klassisk nova, rekurrent nova (RNe) och dvärgnova. De anses alla vara kataklysmiska variabla stjärnor. Novor förekommer oftast på himlen inom ramen för Vintergatan, särskilt nära det observerade galaktiska centrumet i stjärnbilden Skytten. De kan dock uppträda var som helst på himlen och förekommer mycket oftare än galaktiska supernovor eller i genomsnitt cirka tio per år. De flesta kräver teleskop för observation, kanske bara en till två varje år blir synliga för blotta ögat. Novor som når första eller andra magnituden uppträder endast några gånger per sekel. En sentida ljus nova var V1369 Centauri som nådde magnitud 3,3 den 14 december 2013.