SÄKER SSL KRYPTERING

Läs mer om Futura Solstol Obsidian

Jämför produkt Futura Solstol Obsidian hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har samlat information om produkten Futura Solstol Obsidian i kategorin Utemöbler här hos oss.

Från faktabanken

Futura

Futura, typsnitt som tecknades av den tyske formgivaren Paul Renner och marknadsfördes 1928 som "typsnittet för vår tid". Typsnitt baserade på Futura har använts av bland andra Ikea i Ikea-katalogen (Ikea Sans; sedan 2009 utbytt mot Verdana) och Opel i företagets bilmanualer (Opel Sans) samt sedan 1940-talet för Stockholms gatuskyltar.

Obsidian

Obsidian är en bergart som bildas av lava som stelnat så hastigt att någon kristallin struktur inte hunnit bildas. Ämnet har därför amorf struktur och är inget mineral. Obsidian är ett ogenomskinligt, vanligen mörkgrönt, mörkbrunt eller svart glas.

Utemöbler

Utemöbler, utomhusmöbler eller trädgårdsmöbler är, som namnet antyder, möbler som man har ute i trädgården, på altanen eller på balkongen. Trädgårdsmöbler är ofta gjorda i slitstarka material för att tåla olika väder. De vanligaste materialen är trä, plast eller stål som har behandlats med diverse medel som avvisar vatten och förhindrar slitage. Några exempel på utemöbler är stolar, bord, pallar, bänkar och förvaringskistor för sittdynor. En parasoll kan räknas som en trädgårdsmöbel. Trädgårdsmöbler kan vanligtvis vikas ihop eller staplas på varandra för att ta minimal plats när de förvaras i förråd på vintern. Ordet utemöbler är belagt i svenska språket sedan 1959.