SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Väggspegel svart rund diameter 40 cm

Jämför produkt Väggspegel svart rund diameter 40 cm hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har samlat information om produkten Väggspegel svart rund diameter 40 cm i kategorin Speglar här hos oss.

Från faktabanken

Svart

Svart är en riktigt mörk färg som i idealfallet inte drar mot någon annan färg, alltså saknar kulörthet. I det standardiserade färgbeteckningssystemet NCS är svart en av sex elementarfärger och betecknas med S. Till skillnad från kulörta färger kan svart inte definieras genom hänvisning till strålningsvåglängd. Upplevelsen av svart uppstår i stället genom kontrast mot någonting som vi ser som vitt.

Rund

Rund är en bergstopp i Schweiz. Den ligger i distriktet Nidwalden och kantonen Nidwalden, i den centrala delen av landet, 70 km öster om huvudstaden Bern. Toppen på Rund är 2 267 meter över havet.Terrängen runt Rund är huvudsakligen mycket bergig. Den högsta punkten i närheten är 2 551 meter över havet, 1,0 km söder om Rund. Närmaste större samhälle är Horw, 18,8 km norr om Rund. I omgivningarna runt Rund växer i huvudsak blandskog. Runt Rund är det ganska glesbefolkat, med 32 invånare per kvadratkilometer.

Diameter

En diameter är en rät linje genom en cirkels mittpunkt och vars ändpunkter ligger på cirkeln. Symbolen för diameter är en cirkel med ett diagonalstreck (Ø), men ibland används även den grekiska bokstaven Fi (φ). I modernt språkbruk syftar oftast diameter på diameterns längd (ett mätetal) snarare än på diametern själv. Detta är möjligt då alla diametrar för en given cirkel eller sfär har samma längd, den dubbla längden av radien r: d = 2 r ⇒ r = d 2 {\displaystyle d=2r\quad \Rightarrow \quad r={\frac {d}{2}}} För att skriva diametertecken "ø" under Windows, fungerar alt+155. Märk väl att rör- och slangmått kan anges med både ytterdiameter och innerdiameter eller ämnestjocklek. Angående ytterdiameter, enligt det engelska (medicinska) "måttsystemet" med längdenheten G (Needle gauge, Gage), samt enligt det franska (medicinska) "måttsystemet" med längdenheten Ch (Charrière) som i engelsk litteratur betecknas French gauge, se kateter (sic).