SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Spegel Circle

Jämför produkt Spegel Circle hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har samlat information om produkten Spegel Circle i kategorin Speglar här hos oss.

Från faktabanken

Spegel

En spegel är en reflekterande yta som bland annat används för att kontrollera föremål som ligger utanför det vanliga synfältet, till exempel en persons eget ansikte. Ljusstrålar från ett objekt reflekteras av spegeln på ungefär samma sätt som en boll som studsar mot en plan yta. Rakt infallande ljus reflekteras samma väg tillbaka, snett infallande ljus reflekteras så att infallsvinkel = reflektionsvinkel i förhållande till en normal (en mot spegelytan vinkelrät linje). Efter reflektionen är ljuset riktat som om det hade kommit från en punkt lika långt bakom spegelytan som objektet är placerat framför den. Därför ser speglade objekt ut att befinna sig bakom spegelytan.

Circle

Circle är en föreställning av den engelske komikern Eddie Izzard från 2000. Här finns många av hans vanliga teman, särskilt religion (eller "philosophies with some good ideas, and some fucking weird ones"). En diskussion om Jesus roll i de tre monoteistiska trosinriktningarna där Jesus väntar i scenkanten inom judendomen och spelar i samma sportlag som Muhammed inom islam. Sedan även en dialog mellan en korsfarare och hans fiende där båda försöker döda den andre i Jesu namn. Han nämner även sin egen uppfattning att Jesus inom buddhismen är Buddhas lillebror Benny. Fler av koncepten från "Circle" är välkända bland Izzard-fans. Där finns hans diskussioner om påven, särskilt namnen som de väljer, där han tror att påvarna John och John Paul kommer att följas av påve John Paul George och Ringo. Han följer upp det med att prata om krigstidens påve som "Pope Gutless Bastard I" eftersom han vägrade fördöma Adolf Hitler. En annan berömd dialog är ännu en mellan Gud och Jesus (där gud har James Masons röst). Bland annat innehåller dialogen en bit där gud ifrågasätter visheten bakom att Jesus föddes vid jul och dog vid påsk, likväl som att ta in "kannibalism" and "vampyrism" i den nya religionen. Sekvensen kulminerar i förslaget till vad mer som hade kunnat ingå i den sista måltiden. Den mest berömda delen av showen är dock nog Izzards "Death Star Canteen". Detta är en förlängd dialog i vilken Darth Vader försöker beställa en "Penne all'arrabbiata" till lunch bara för att bli tvingad till att ta en (blöt) bricka och senare även till att erkänna att han är "Jeff Vader". Namnet "Circle" kommer troligtvis från en tidigare show där Izzard talar om att det finns många cirklar i hans liv.