SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Downtown spegel rund Svart

Jämför produkt Downtown spegel rund Svart hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har samlat information om produkten Downtown spegel rund Svart i kategorin Speglar här hos oss.

Från faktabanken

Downtown

Downtown är ett nordamerikanskt uttryck för stadskärnan i en större stad, som ofta är det centrala affärsdistriktet. Uttrycket användes först i New York där downtown först användes för att definiera den ursprungliga staden på ön Manhattans sydspets. Efter att New York växte ut till en storstad så var den enda riktningen på ön den kunde växa var norrut. Följaktligen så kallades allt som låg norr om den ursprungliga stan för "uptown" medan den ursprungliga staden (som också var New Yorks enda stora affärscentrum på den tiden) blev känt som "downtown". Uttrycket antogs senare av andra städer i USA och Kanada för att utmärka den ursprungliga kärnan av en stad (som oftast var det centrala affärsdistriktet). Wikimedia Commons har media som rör Downtown.

Spegel

En spegel är en reflekterande yta som bland annat används för att kontrollera föremål som ligger utanför det vanliga synfältet, till exempel en persons eget ansikte. Ljusstrålar från ett objekt reflekteras av spegeln på ungefär samma sätt som en boll som studsar mot en plan yta. Rakt infallande ljus reflekteras samma väg tillbaka, snett infallande ljus reflekteras så att infallsvinkel = reflektionsvinkel i förhållande till en normal (en mot spegelytan vinkelrät linje). Efter reflektionen är ljuset riktat som om det hade kommit från en punkt lika långt bakom spegelytan som objektet är placerat framför den. Därför ser speglade objekt ut att befinna sig bakom spegelytan.

Rund

Rund är en bergstopp i Schweiz. Den ligger i distriktet Nidwalden och kantonen Nidwalden, i den centrala delen av landet, 70 km öster om huvudstaden Bern. Toppen på Rund är 2 267 meter över havet.Terrängen runt Rund är huvudsakligen mycket bergig. Den högsta punkten i närheten är 2 551 meter över havet, 1,0 km söder om Rund. Närmaste större samhälle är Horw, 18,8 km norr om Rund. I omgivningarna runt Rund växer i huvudsak blandskog. Runt Rund är det ganska glesbefolkat, med 32 invånare per kvadratkilometer.

Svart

Svart är en riktigt mörk färg som i idealfallet inte drar mot någon annan färg, alltså saknar kulörthet. I det standardiserade färgbeteckningssystemet NCS är svart en av sex elementarfärger och betecknas med S. Till skillnad från kulörta färger kan svart inte definieras genom hänvisning till strålningsvåglängd. Upplevelsen av svart uppstår i stället genom kontrast mot någonting som vi ser som vitt.