SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Bone Spegel Rektangulär

Jämför produkt Bone Spegel Rektangulär hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har samlat information om produkten Bone Spegel Rektangulär i kategorin Speglar här hos oss.

Från faktabanken

Bone

"Bone" är en hyllad komisk äventyrsserie i fantasygenren, skapad av amerikanen Jeff Smith. Serien gavs ut i 36 nummer på olika förlag i USA åren 1991–1997 och har därefter samlats i album (i flera olika utgivningar). Serien existerade även i en tidigare version kallad "Thorn", publicerad redan 1983 i universitetstidningen The OSU Lantern. Figurerna i "Bone" skapade Smith som barn. Den moderna versionen av "Bone" handlar om hur de tre fabeldjursliknande kusinerna Fone, Phoney och Smiley Bone blir utkörda ur sin hemstad Boneville och hamnar i ett nytt och spännande land kallad Dalen, befolkad av fredliga bönder, talande djur, blodtörstiga råttmonster, skrämmande drakar, och det hemskaste väsendet av dem alla, den fruktade Gräshoppornas Herre. I Dalen blir kusinerna Bone vänner med den unga bondflickan Thorn och hennes mormor, granitgumman Gran'ma Ben. Men kusinernas ankomst har satt oväntade krafter i rörelse och efterhand framgår det alltmer att allt i Dalen inte är vad det verkar att vara... "Bone" är inspirerad av såväl "Sagan om Ringen" som Walt Kellys "Pogo" och Carl Barks "Kalle Anka". Den gnidne kusinen Phoney Bone är en uppenbar hyllning till Barks' Farbror Joakim. Sex album med "Bone" har kommit ut på svenska. Nummer 4 i den svenska utgivningen, "Den stora kokapplöpningen", belönades med Seriefrämjandets Urhundenpris som 1997 års bästa översatta album. Förlaget Egmont-Kärnan hade planer på att ge ut en samlingsvolym sommaren 2007 men detta blev aldrig av.

Spegel

En spegel är en reflekterande yta som bland annat används för att kontrollera föremål som ligger utanför det vanliga synfältet, till exempel en persons eget ansikte. Ljusstrålar från ett objekt reflekteras av spegeln på ungefär samma sätt som en boll som studsar mot en plan yta. Rakt infallande ljus reflekteras samma väg tillbaka, snett infallande ljus reflekteras så att infallsvinkel = reflektionsvinkel i förhållande till en normal (en mot spegelytan vinkelrät linje). Efter reflektionen är ljuset riktat som om det hade kommit från en punkt lika långt bakom spegelytan som objektet är placerat framför den. Därför ser speglade objekt ut att befinna sig bakom spegelytan.