SÄKER SSL KRYPTERING

Läs mer om Paris Pepparkvarn samt Bistro Köttknivar

Jämför produkt Paris Pepparkvarn samt Bistro Köttknivar hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har produkten Paris Pepparkvarn samt Bistro Köttknivar i kategorin Kvarnar här hos oss. Läs gärna mer och klicka dig vidare för att beställa.

Från faktabanken

Paris

Paris (franskt uttal: [paʁi] ( lyssna)) är Frankrikes huvudstad och en världsstad med månghundraårig historia som en av världens mest betydande städer. Staden är belägen vid floden Seine och grundades av romarna under namnet Lutetia. Paris utgör ett eget departement i regionen Île-de-France. Staden delas in i 20 arrondissement. Paris innerstad har cirka 2,2 miljoner invånare och med förorter över 11 miljoner invånare. Paris är ett av världens viktigaste affärs- och kulturcentrum. Som en av de mest betydelsefulla globala städerna är Paris även ett viktigt politiskt, teknologiskt och konstnärligt centrum, samt ansedd som modets och gastronomins huvudstad.Paris besöks årligen av cirka 30 miljoner utländska turister. År 2019 rankades staden som den andra mest besökta i världen, efter Bangkok. Populära turistattraktioner är bland annat Eiffeltornet, Notre-Dame, Sacré-Cœur, Louvren, Triumfbågen och Champs-Élysées. Staden är även en av världens dyraste (tvåa bakom Singapore).

Bistro

En bistro är en mindre restaurang eller ett kafé. Ordet har möjligen ryskt ursprung, men har kommit till svenskan genom franskan. En fransk bistro brukar ofta skilja sig från ett matställe betecknat restaurant genom att inredningen är enklare och maten är av annan karaktär än hos de som serverar la haute cuisine. Typiskt sett serveras mer lantliga eller traditionella rätter i större portioner och med enklare uppläggningar än vad som förknippas med la nouvelle cuisine. Bistromaten kan trots detta vara väl tillagad och gjord på utmärkta råvaror. Just beteckningen bistromat förekommer på franskinspirerad mat tillagad och serverad i denna stil. I Sverige och andra länder betecknar bistro också ett matställe eller café, som ibland är franskinspirerat. Tåg som körs av SJ kallar numera sin restaurangvagn för bistro, utan att detta innebär att urvalet är särskilt franskt till sin karaktär. Bistro kan också (mer sällan) vara namn på till exempel klädaffärer, konsultföretag eller kaffesorter. Ordets ursprung är höljt i dunkel. Det kan eventuellt härledas från det ryska ordet быстро, som betyder ’snabb’. Ryska soldater som ockuperade Frankrike efter Napoleonkrigen skall ha uppmanat fransmännen att servera mat på ett snabbare sätt. En alternativ förklaring är att Napoleons soldater efter kriget i Ryssland 1812 tog med sig ordet bistro tillbaka till Frankrike. Troligare är att bistro kommer av bistraud, ’liten tjänare’, ’vinhandlarhjälpreda’, som slutligen blivit en benämning på vinhandlaren själv.