SÄKER SSL KRYPTERING

Läs mer om Bistro Antique Saltkvarn 10 cm

Jämför produkt Bistro Antique Saltkvarn 10 cm hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har produkten Bistro Antique Saltkvarn 10 cm i kategorin Kvarnar här hos oss. Läs gärna mer och klicka dig vidare för att beställa.

Från faktabanken

Bistro

En bistro är en mindre restaurang eller ett kafé. Ordet har möjligen ryskt ursprung, men har kommit till svenskan genom franskan. En fransk bistro brukar ofta skilja sig från ett matställe betecknat restaurant genom att inredningen är enklare och maten är av annan karaktär än hos de som serverar la haute cuisine. Typiskt sett serveras mer lantliga eller traditionella rätter i större portioner och med enklare uppläggningar än vad som förknippas med la nouvelle cuisine. Bistromaten kan trots detta vara väl tillagad och gjord på utmärkta råvaror. Just beteckningen bistromat förekommer på franskinspirerad mat tillagad och serverad i denna stil. I Sverige och andra länder betecknar bistro också ett matställe eller café, som ibland är franskinspirerat. Tåg som körs av SJ kallar numera sin restaurangvagn för bistro, utan att detta innebär att urvalet är särskilt franskt till sin karaktär. Bistro kan också (mer sällan) vara namn på till exempel klädaffärer, konsultföretag eller kaffesorter. Ordets ursprung är höljt i dunkel. Det kan eventuellt härledas från det ryska ordet быстро, som betyder ’snabb’. Ryska soldater som ockuperade Frankrike efter Napoleonkrigen skall ha uppmanat fransmännen att servera mat på ett snabbare sätt. En alternativ förklaring är att Napoleons soldater efter kriget i Ryssland 1812 tog med sig ordet bistro tillbaka till Frankrike. Troligare är att bistro kommer av bistraud, ’liten tjänare’, ’vinhandlarhjälpreda’, som slutligen blivit en benämning på vinhandlaren själv.

Antique

Denna artikel handlar om popduon Antique. För den filippinska provinsen med samma namn, se Antique (provins).Antique var en svensk-grekisk popduo bestående av Helena Paparizou och Nikos Panagiotidis. Duon var verksam åren 1999–2003 och kombinerade grekisk populärmusik med beats från nordisk danspop och disco i högt tempo. De slog igenom i Sverige med singeln Opa Opa 1999, en cover på en sång av Notis Sfakianakis. Antique var den första gruppen att placera sig bland de fem bästa på försäljningslistan i Sverige med en sång sjungen på grekiska. De var även först att med en sång på grekiska nomineras till en Grammis i kategorin "Modern dans". Duon representerade Grekland i Eurovision Song Contest 2001 med melodin "(I Would) Die for You", som slutade på en tredje plats. I juli 2006 läckte en tidigare okänd inspelning av Antique, V-Power, ut på Internet i två versioner, engelska och grekiska. Den handlar om en produkt av Royal Dutch Shell, kallad V-Power.