SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Dahlia Korg Flerfärgade Jute

Jämför produkt Dahlia Korg Flerfärgade Jute hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har samlat information om produkten Dahlia Korg Flerfärgade Jute i kategorin Korgar här hos oss.

Från faktabanken

Korg

En korg är en flätad behållare som används för förvaring och transport. Vanligen är korgar gjorda av naturmaterial, till exempel bark, näver eller rotting. De kan användas till förvaring av bröd, frukt (fruktkorg), svampar eller vid picknick. Större, bäddade korgar kan även användas som sovplats till husdjur. Korgar kan också tillverkas av plåt och tjockare tråd i metall samt plast. Cykelkorg är ett exempel. Det finns även plastkorgar som har fått sin form av en annan teknik, till exempel de formgjutna kundkorgar som är vanliga i dagligvaruhandeln.

Jute

Jute är flera arter av släktet Corchorus, subtropiska växter som odlas framförallt i Indien, Bangladesh, Kina, Myanmar, Nepal och Thailand. Släktet tillhör familjen Malvaceae, malvaväxter. Av juteväxtens stjälkar tillverkas ett tyg (också kallat för jute). Fibern är grov och sträv och används mest till framställning av säckväv. Ett annat stort användningsområde för jutefibern är billiga emballagevävnader. Fibrerna är korta och svåra att spinna. Man blandar i mycket spinnolja vid framställningen för att det ska gå lättare och det är därför juteväv ofta har en speciell doft. På 1960- och 1970-talet var juteväv populärt som tapeter.