SÄKER SSL KRYPTERING

Läs mer om Metz Klyvare 16 cm

Jämför produkt Metz Klyvare 16 cm hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har samlat information om produkten Metz Klyvare 16 cm i kategorin Knivar här hos oss.

Från faktabanken

Metz

Metz (uttal ) är en stad och kommun i departementet Moselle i regionen Grand Est i nordöstra Frankrike vid floden Mosel. År 2009 hade Metz 121 841 invånare. Metz är en flodhamn och handelsstad och har bl.a. livsmedels- och metallindustri samt elektroteknisk tillverkning. I Metz finns den stora och mycket vackra Metz katedral, helgad åt Sankt Stefan (katedralens franska namn: Cathédrale Saint Étienne de Metz). Universitetet i Metz har gamla anor med cirka 15 000 studerande. En del av den medeltida bebyggelsen, murar och stadsportar, har bevarats, liksom den gotiska katedralen (1200–1500-talen).

Klyvare

Klyvare är ett försegel som ingår i ett arrangemang av flera stagsegel på segelfartyg och en del äldre segelbåtar: ofta en stagfock som sitter på fockstaget mellan båtens stäv och salningen (skarven mellan undermast och toppmast, normalt ca 2/3 av mastens totala höjd), en klyvare som sitter på klyvarstaget mellan bogsprötet eller klyvarbommen och salningen, samt en jagare som sitter på toppstaget mellan bogsprötet eller klyvarbommen och masttoppen.