SÄKER SSL KRYPTERING

Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål

Märke: Laguiole Jean Dubost

Prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål billigt online. Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål är kategoriserad under kategorin Knivar. Läs mer om Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål och Knivar nedan.

Läs mer om Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål

Jämför produkt Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål hos fler nätbutiker innan köpet. Det kan vara värt att ta några minuter och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset på vad du är ute efter. Vi har samlat information om produkten Laguiole Trancherset Olivträ/Rostfritt stål i kategorin Knivar här hos oss.

Från faktabanken

Laguiole

Laguiole är en kommun i departementet Aveyron i regionen Occitanien i södra Frankrike. Kommunen ligger i kantonen Laguiole som ligger i arrondissementet Rodez. År 2009 hade Laguiole 1 267 invånare.

Stål

För efternamnet Stål/Ståhl och personer som bär detta namn, se Ståhl. Stål (latinskt namn: chalybs eller aciarium) är en smidbar legering huvudsakligen bestående av järn. Kol är det viktigaste legeringsämnet och ingår alltid i varierande mängd i stål. Moderna stålsorter innehåller även många andra ämnen (exempelvis krom, molybden och vanadin), vilket ger stålet olika egenskaper. Stål med små mängder legeringsämnen utöver kol kallas olegerade stål eller kolstål. Stål som innehåller högre halt legeringsämnen utöver kol kallas legerade stål. Kolstål är magnetiskt, men austenitiskt stål är det inte. Dock avtar magnetismen med ökad temperatur för att upphöra vid 769 °C. Kolhalten är högre än 0,4 procent (men lägre än cirka 2 procent). Detta gör smidesgodset härdbart, och det kan göras hårdare genom avkylning i vatten eller olja. Järn har antingen lägre eller betydligt högre halt av kol; gjutjärn och tackjärn har dock mycket hög kolhalt, vilket gör det omöjligt att smida. Kolet är ett så vanligt och viktigt legeringsämne att stål tidigare definierades som en järn-kol-legering.Några av fördelarna med stål är att det går att forma plastiskt i både kallt och varmt tillstånd, att det kan härdas på ett flertal sätt, att legeringsämnen kan förändra stålets egenskaper samt att det går att materialåtervinna.