Royal Copenhagen

Royal Copenhagen - Star Fluted Christmas Skål på fot 18 cm

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Skål på fot ur julserien Star Fluted Christmas från Royal Copenhagen. Perfekt som uppläggningsfat för goda julrätter, på julbordet eller vid adventsfikat. Star Fluted Christmas är en klassisk julservis där varje del i servisen har en handmålad, julinspirerad dekor från 1783 som kombineras med guldfärgade detaljer. En tidlös servis som sätter stämningen för julens alla stunder. Tål diskmaskin.


Jämför produkt Royal Copenhagen - Star Fluted Christmas Skål på fot 18 cm online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten Royal Copenhagen - Star Fluted Christmas Skål på fot 18 cm i kategorin Julserviser övriga här hos oss.

Kategori: Julserviser övriga
Artikelnummer: 105626
Visa fler

Från kunskapsbanken

Copenhagen

Copenhagen kan syfta på: Copenhagen (häst) – en berömd häst som reds i Napoleonkrigen och pyreneiska fälttåget av hertigen av Wellington Copenhagen Records – ett danskt skivbolag

Skalare

Skalare kan syfta på: Äldre och mindre korrekt variant av skalar; en fisk Ett köksverktyg såsom potatisskalare

Champagneglas

Champagneglas är servisglas (ett dryckeskärl) som används för att dricka champagne och andra mousserande viner. I likhet med andra vinglas består champagneglaset i allmänhet av tre delar: kupa, stjälk och fot. Stjälken finns för att göra det möjligt att hålla i glaset utan att vidröra kupan, vilket skulle leda till att vinet värms upp av kroppstemperaturen. Således anses det korrekta sättet att hantera ett champagneglas vara att hålla i stjälken eller foten, aldrig i kupan. Stjälken på champagneglas är av estetiska skäl ofta längre än på andra vinglas. Champagneglas förekommer i tre huvudsakliga utföranden, där två är relativt lika varandra: Coupeglas med bred, låg kupa. Denna glasform underlättar inte för champagnedrickaren att känna dryckens aromer, och anses idag mer lämplig för bål eller drinkar. Förr i tiden var det vanligare att servera champagne från denna typ av glas. Det finns en spridd myt att Coupeglas formats efter brösten på Marie Antoinette eller till och med den sköna Helena. Som en blinkning till den myten lät restaurangen 34 Restaurant designern Jane McAdam Freud formge ett coupeglas efter supermodellen Kate Moss vänstra bröst. Vid festliga tillfällen staplas ibland coupeglas i en pyramid (”fontän”), varpå champagne hälls i det översta glaset och får rinna ned i de lägre. Flûteglas, även champagneflöjt, har smal kupa med i huvudsak raka sidor. Den lanserades på 1950-talet och kan vara den vanligaste typen av champagneglas och ser i de flestas ögon mest effektfyllt ut. Hos tyskspråkiga glastillverkare kallas denna typ av glas ofta för Sektglas eftersom de ofta anses mer lämpliga till unga och enklare mousserande viner. Champagneprovarglas med lägre och mer rundad kupa än övriga flûteglas. De är i form ofta en korsning mellan ett högt flûteglas och ett tulpanformat vinprovarglas. Champagneprovarglas är i första hand utformade för att dricka och prova mogna champagnerp, där mängden bubblor ofta är mindre, och där mognadsaromer kommit till, som kan vara svårare att uppfatta från ett högt flûteglas.