House Doctor

House Doctor - House Doctor Justerbar Adventsljusstake Ø 40 cm Antikmässing

829 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Häftig adventsljusstake i metall från House Doctor. En funktionell, okonventionell, minimalistisk men samtidigt snygg ljusstake designad av House Doctor. - Funktionell på det sätt att du kan flytta runt de fyra ljusstakarna på den 40 cm i diameter stora metallplattan så som du vill ha dem placerade. Ljusstakarna rymmer standardljus som är ca 2 cm breda. - Minimalistisk på det sätt att den smälter in i både en modern och klassisk juldekoration. - Snygg på det sätt att den är sobert designad och tillverkad i metall med jordnära färger. - Okonventionell på det sätt att adventsljusstaken från House Doctor kombinerar alla dessa egenskaper till en både vacker och praktisk julprydnad.


Beställ House Doctor - House Doctor Justerbar Adventsljusstake Ø 40 cm Antikmässing på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten House Doctor - House Doctor Justerbar Adventsljusstake Ø 40 cm Antikmässing inom kategorin Julljushållare.

Kategori: Julljushållare
Artikelnummer: 133584

Se även andra produkter från Julljushållare

Snabbfilter
Sortera
Visa fler

Från kunskapsbanken

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.