Holmen

Holmen - Holmen Ljushållare Stjärna Ø 11,8 cm Vit

99 kr 49 kr-51%
Kontrollera pris

Köp nu

Fin ljushållare för värmeljus från Holmen. En underbar värmeljushållare tillverkad i glas med ett fint julmotiv. Holmen hämtar inspiration från den nordiska naturen, havet, himlen och bergen. Just kollektionen Stjärna är inspirerad av vinterns snöflingor och de julstjärnor som lyser upp mörka höst och vinterkvällar. Både inomhus och på himlavalvet. Denna ljuslykta i serien Stjärna har en höjd på 13,7 cm och är ca 12 cm i diameter. Värmeljuslyktan kommer lysa upp höstens inomhusmys och samtidigt vara en fin dekoration i och med dess fina utförande och den vackra dekorationen av ljushållaren med det stjärnbeklädda vintermotivet.


Jämför produkt Holmen - Holmen Ljushållare Stjärna Ø 11,8 cm Vit online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Holmen - Holmen Ljushållare Stjärna Ø 11,8 cm Vit i kategorin Julljushållare här hos oss.

Kategori: Julljushållare
Artikelnummer: 126674

Se även andra produkter från Julljushållare

Snabbfilter
Sortera
Visa fler

Från kunskapsbanken

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.