House Doctor

House Doctor - House Doctor Star Julgransfot Ø 47 cm Mässing

1429 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Med den här fantastiska julgransfoten från House Doctor fulländas juldekorationen i hemmet, för vad är en gran utan sin fot? Julgransfoten bär på en unik, modern och vacker design och hjälper granen att ståtligt resa sig i rummet och visa upp sina klädda grenar. Med formen av en stjärna återspeglar den granens topp och blir en fin detalj till inredningen. Den stjärnformade foten är tillverkad av järn och granen tar enkelt plats i den genom att först lossa på skruvarna och när granen är placerad spänner man skruvarna tills den står rakt och stabilt. Passar granar upp till 2 meter.


Jämför produkt House Doctor - House Doctor Star Julgransfot Ø 47 cm Mässing online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten House Doctor - House Doctor Star Julgransfot Ø 47 cm Mässing i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133587
Visa fler

Från kunskapsbanken

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.