Sidan innehåller annonslänkar
Stikkan

Stikkan - Flamman Brasverktyg Järn

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Med Flamman får du enkelt fart på brasan, den är nämligen både en blåsbälg och en eldgaffel. Sätt Flamman mot vedträden/grillkolen och blås lite lätt, så tar sig elden igen. Du kan även använda den till att röra om i grillkolen eller raka ut askan ur eldstaden. När Flamman inte används står den stadigt och stabilt på plats med hjälp av sin magnet undertill. Flamman är tillverkad i Värmland och gjord av järn, ett mycket användbart verktyg när du behöver få upp värmen eller när det är dags för grillning. Snygg och diskret, skandinavisk design från det svenska företaget Stikkan. Stikkans historia startade redan 1982 i Norge. Uppfinnaren och ingenjören Tormod Lie kom då på ett sätt att klyva ved utan att använda en farlig yxa och för detta belönades han med Design Patent av Norska Patentstyret och uppfinningen Stikkan säljs nu framgångsrikt i 20 länder. Och ett tag senare och utökades alltså utvecklingen med Flamman.


Jämför produkt Stikkan - Flamman Brasverktyg Järn online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Stikkan - Flamman Brasverktyg Järn i kategorin Grilltillbehör här hos oss.

Kategori: Grilltillbehör
Artikelnummer: 125456
Visa fler

Från kunskapsbanken

Rivjärn

Ett rivjärn är ett köksredskap som används för att riva livsmedel, exempelvis hårdost, skalade rotfrukter, citronskal, kokosnötter och större kryddor. Rivjärn är ofta gjorda av metall. Klassiska rivjärn brukar ha fyra yttersidor, vara öppen i botten och toppen samt ha ett handtag ovanpå för att man ska kunna hålla rivjärnet på plats vid användning och förflytta det lättare. Varje yttersida består av hål, i en viss storlek, med vassa kanter. Genom att dra det man vill riva nedåt mot hålkanterna bildas strimlor, spån eller skivor beroende på hålens utformning. Den färdigrivna produkten hamnar i centrum av rivjärnet, så man kan använda rivjärnet stående på exempelvis en skärbräda. Rivjärn finns även i andra former och i olika storlekar.

Big

Big är en amerikansk filmkomedi som hade biopremiär i USA den 3 juni 1988, i regi av Penny Marshall med Tom Hanks i huvudrollen.

Green

Green kan avse: Green (golf) – den mest kortklippta delen av golfbanan på vilken hålet är beläget Green av Rossö – en adelssläkt från Bohus län Green (efternamn) – en lista av personer med efternamnet Green (musikalbum) – ett utgivet av R.E.M. Green (musikgrupp) – ett svenskt indiepopband 1992-1995

Egg

Egg är den arbetande vassa kanten på ett skärande eller klippande verktyg, såsom kniv eller annat eggverktyg, svärd eller andra blanka vapen. En egg kan förklaras som kilformad på en vanlig yxa eller kniv. Saxslipade är en sax eller stämjärn, även en höger eller vänster timmerbila är saxslipade. Eggen kan vara rak eller böjd, vågtandad eller slät och materialkvaliteten avgör vilken styrka eggen får samt skärpa som uppnås vid slipning. Verktygets användningsområde bestämmer vilken vinkel och utformning eggen skall ha. Efter slipning bearbetas oftast eggverktyg med ett bryne för att ta bort grader och den råegg som skapats vid slipning på en slipsten.