Sidan innehåller annonslänkar
Arcoroc

Hurricaneglas Elegance 44cl

116 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Beställ Hurricaneglas Elegance 44cl på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Hurricaneglas Elegance 44cl inom kategorin Drink Cocktailglas.

Kategori: Drink Cocktailglas
Artikelnummer: 10010067
Visa fler

Från kunskapsbanken

Drink

En drink är en dryckesvara som blandats glasvis, oftast innehållande en eller flera spritdrycker. På engelska kan en "drink" syfta på alla sorters drycker från vatten och juice till drycker som innehåller alkohol. På svenska (och danska) menar man med "drink" emellertid uteslutande drycker med flera än en ingrediens och innehållande alkohol - såvida man inte explicit säger en "alkoholfri drink". Man skiljer mellan flera olika drinktyper, som long drink, cocktail och shot. De icke-alkoholhaltiga dryckerna i drinken brukar sammanfattande kallas virke.

Cocktailglas

Ett cocktailglas eller martiniglas är ett servisglas för servering av drinkar av typen cocktail, såsom dry martini. Glaset har en konformad kupa, vanligtvis med en volym mellan tio och tjugo centiliter, en lång stjälk och en relativt platt fot. Den långa stjälken motverkar uppvärmning av kylda cocktails, som till skillnad från long drinks ofta serveras utan is.